Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


Информация за медиите, 09 февруари 2018 г.


Велико Търново ще бъде домакин на Деня на съсловната организация на магистър-фармацевтите

       На 10 февруари 2018 г. се навършват 11 години от учредяването на Българския фармацевтичен съюз. Ежегодно тази дата се отбелязва като Ден на съсловната организация на магистър-фармацевтите у нас. 

      Домакинството на съсловния празник по традиция се провежда на територията на Регионалната фармацевтична колегия (РФК), която е наградена с приза за „РФК на годината“. През 2017-та това отличие получи Регионалната фармацевтична колегия – Велико Търново и за това тя ще бъде домакин на празника. Според последните данни на Националния регистър на организацията в РФК Велико Търново членуват 154 магистър-фармацевти, а 6172 са членовете на Българския фармацевтичен съюз.

       Денят на съсловната организация на магистър-фармацевтите ще бъде отбелязан с тържество в   хотел „Меридиан Болярски“ на 10.02.2018 г. На него ще присъстват председателят на съюза проф. Илко Гетов, заместник-председателите и членове на Управителния съвет, ръководството и магистър-фармацевти от Регионална фармацевтична колегия – Велико Търново и другите фармацевтични колегии в страната, представители на община Велико Търново и регионалните здравни институции.


Сподели

Публикувана на 2018-02-09 10:50:09 | Прочетена: 311 пъти