Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


Информация за медиите


Информация за медиите

10 февруари 2015 г., Бургас

 

Всички магистър-фармацевти в електронен регистър

5 884 са практикуващите магистър-фармацевти у нас, 359 от тях са в Бургас

 

Данните за всички магистър-фармацевти, които имат право да практикуват у нас, са отразени в електронния регистър на Българския фармацевтичен съюз /БФС/. Това заяви маг.-фарм. Димитрия Стайкова - зам.-председател на БФС, по време на пресконференция в Бургас във връзка с отбелязването на Деня на съсловната организация на магистър-фармацевтите.

 

Регистърът предоставя обобщена информация в реално време за всичките 28 фармацевтични колегии, за техните членове и програмите за продължаващо обучение. Той дава възможност за по-ефективно управление и контрол на целия процес по водене, защита и съхранение на информацията за всеки магистър-фармацевт и неговото професионално развитие. С въвеждането му пациентите и институциите вече могат да получават актуална информация за магистър–фармацевтите, които имат право да практикуват професията.

 

Електронният регистър е достъпен на сайта на БФС www.bphu.bg. и е обвързан с друг успешен проект – „Европейска професионална карта на магистър-фармацевтите“, с която вече разполагат над 70% от имащите право да практикуват магистър-фармацевти в България. Професионалната карта е снабдена с контактен чип, върху който може да се инсталира квалифициран електронен подпис. Картата ще позволява легитимирането на магистър-фармацевтите в системата на електронното здравеопазване и ще гарантира защита на пациентите от непрофесионалисти или фармацевти без нужната компетентност и професионален опит.

 

Денят на съсловната организация на магистър- фармацевтите се отбелязва за втори път. Датата 10 февруари е избрана, тъй като на този ден през 2007 г. се провежда Учредителният (първи) конгрес на БФС. Тази година символичен домакин е бургаската колегия – една от най-активните в страната и носител на титлата „Регионална фармацевтична колегия на 2014 г.“ „За нас е чест, че денят на съсловната организация тази година се чества в Бургас и че активната ни работа с колегите и институциите в района се забелязва и оценява“, заяви председателят на РФК Бургас маг.-фармацевт Тошко Йотов.

 

За повече информация: Радина Димитрова-Пачева,  тел.: 0888 549 955, via.consulting@gmail.com