Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


Проф. Илко Гетов бе преизбран за втори мандат като председател на Българския фармацевтичен съюз


Съобщение до медиите

2 октомври 2016 г.

Проф. Илко Гетов бе преизбран за втори мандат като председател на Българския фармацевтичен съюз

Близо 470 магистър-фармацевти от цялата страна участваха в V-ия редовен отчетно-изборен конгрес на Българския фармацевтичен съюз (БФС), който се проведе в Несебър. Делегатите са излъчени от регионалните фармацевтични колегии (РФК) в страната. Досегашният председател на УС на БФС проф. Илко Гетов бе преизбран за втори мандат. Негов опонент в надпреварата бе маг.-фарм. Аделина Любенова – досегашен член на УС на БФС. За заместник-председатели на съсловната организация за мандата 2016-2019 бяха избрани маг.-фарм. Тодор Найденов от РФК София-столична и маг.-фарм. Димитрия Стайкова от РФК Пловдив.

По време на форума беше гласуван нов управителен съвет и комисии на централно ниво, в които влязоха млади магистър-фармацевти. В предизборните си изказвания те защитиха политиката за утвърждаване имиджа на професията.

По време на двудневния форум беше приет и отчет на Управителния съвет на БФС за периода 2013-2016.

Профилът на присъстващите делегати магистър-фармацевти според типа месторабота показва, че работещите в аптека и болнична аптека заемат близо 88%, следвани от заетите в представителства и търговци на едро, а най-малък е делът на работещите в държавни институции.

Най-младият делегат на конгреса е на 25 години, а най-възрастният на 80.

 

 


Сподели

Публикувана на 2016-10-03 12:55:16 | Прочетена: 657 пъти