Вашето име:


E-mail адрес на получателя:


Изявление на Българския фармацевтичен съюз във връзка с излъчен телевизионен материал в предаването "Господари на ефира" от 10.10.2018г.


Българският фармацевтичен съюз (БФС) е съсловната организация на магистър-фармацевтите в България и повече от 10 години ние работим в полза на общественото здраве, издигане престижа и авторитета на професията и в тясно сътрудничество с правителствените и неправителствените институции в страната.

БФС играе активна роля в преговорите с НЗОК и си партнира с европейските и международни организации в своята област, като се ръководи само и единствено от професионалните морално-етични норми, грижа за пациентите и общественото здраве.

Професионализмът и достойнствата на магистър-фармацевтите в България не може и няма да допуснем да бъдат поставяни под съмнение.

БФС се противопоставя остро на злепоставянето и уронването на престижа на професията чрез излъчването на подвеждащ репортаж в предаването “Господари на ефира” на 10 октомври 2018 г. Публично, чрез телевизионния ефир магистър-фармацевтите са представени като неморални, недобронамерени и по този начин аудиторията се въвежда в заблуда по отношение на почтеността и професионализма на съсловието като цяло.

Управителният съвет на Българския фармацевтичен съюз заявява категорично, че няма да позволи публично охулване на професията “магистър-фармацевт” чрез съмнителна телевизионна “публицистика”.


Сподели

Публикувана на 2018-10-12 15:29:19 | Прочетена: 5988 пъти